TOPlist
(c)1997-2007 TOPlist, Kontakt Slovensko

Výstavy, výstavy, ach tie výstavy....DUOCACIB BRNO 1. deň

12.02.2009, 11:21, Ľubica Janigová

...síce s  povzdychom, ale...


...nenechám predsa: ,,...emoce cloumat svým majestátem..." , keď ide o posúdenie psa na výstave. Emócie sa ma zmocňujú iba , keď ide o život oddaného zvieraťa... :-(

 

Za tie roky , čo psov vystavujem, (je sedem veľa, či málo,výstav je to neúrekom, spočítajte na inej stránke nášho webu  , chodím na výstavy nie len kvoli uchovneniu  zvieraťa ), som si zvykla, že posudok môže byť akýkoľvek... zvlášť, keď ako bolo vidieť tentokrát, p. posudzujúcemu aktívne radí agilná pani vedúca kruhu, ktorá v zmysle strahovských spartakiád potrebuje neustále upravovať postavenie vystavujúcich a zdôrazňujúc, že sme na medzinárodnej výstave , ( zabudla vybrať brvno z vlastného oka ...V susedovom oku triesku vidí a vo vlastnom oku brvno nie...slovenské príslovie ) stresuje už aj tak dosť napätých vystavujúcich. Ak je argumentom : ,,... sme na medzinárodnej výstave... " , potom, nech je na úrovni medzinárodnej výstavy aj jej organizácia, spracovanie zatriedenia psov do posudzovaných tried v katalógu v zmysle rozhodnutia ČMKU   a rozposielanie vstupných listov  na oba dni výstavy ( dostali ste vstupný list na nedeľu ????). Myslím , že k dokonalosti mala táto medzinárodná výstava ešte krôčik , či skôr krok ?

... z  tu napísaného plynie jedno, pri všetkej úcte, že posudky našich zvierat  ( a ako sme zistili z výsledkovej listiny  , aj iných zvierat ) chápeme skôr ako trest predvádzajúcim, než  ako objektívny pohľad rozhodcu na kvalitu konkrétneho psa.

... v duchu hokejového :,, ...nevadí , nevadí..." sa pripravujeme  na ďalšie predvedenie ;-)

 

 
« Späť


Diskusia: "Výstavy, výstavy, ach tie výstavy....DUOCACIB BRNO 1. deň"
Dátum: Meno: Komentár:
- Žiadne komentáre -
Pridať komentár | Zobraziť všetky komentáre