TOPlist
(c)1997-2007 TOPlist, Kontakt Slovensko

Springdanube 2007-13.05.2007

05.06.2007, 19:54, Ľubica Janigová

Prvý ročník možno úspešnej tradície výstav psov.

Prihlásili sme len našu Barborku, dúfali sme že Nely bude v ,,sladkom očakávaní". Nebola! Asi sa rozhodla , že bude najprv šampiónka , až potom mamina.  Na Slovensku sa hovorí.,, Rozkáž psovi, pes chvostovi  a urob si sám... " Komentár v tomto prípade nechávam bokom.

Na to, že išlo o prvý ročník výstavy ,sa nám účasť zdala veľmi slušná, v katalógu bolo 6 krysiarikov. Podľa pôvodného rozpisu mal plemeno posudzovať p. Němec , CZ , ale na tabuli pri prevzatí katalógu sme sa dozvedeli, že posudzuje p. MVDr. Ridarčíková. Ako píšeme  v úvode k tejto stránke bol PK posudzovaný ako posledné plemeno v kruhu. Dopoludnie sme sa snažili si skrátiť v blízkom AUPARK-u, ešte že je tam povolený vstup so psami. Dali sme si kávu a ovocný koktail a vrátili sa do haly. Pozreli sme si ešte rotweilery, shar-pei, tos-y a českého strakatého psa , až sme prišli na rad. Potom to už malo rýchly priebeh. Krysiarici boli , ako vždy, milí a elegantní, pani posudzovateľka to aj patrične ocenila. Naša Barborka bola celkom posledný  posudzovaný psík. Vzhľadom  na ocenenie natupovala aj do súperenia  o BOB-a s ďalšími jedincami tohto plemena.

BOB-ovala  Brusinka ALIMAK, čo jej úprimne prajeme, pretože je prekrásnou predstaviteľkou svojho plemena.

Springdanube bola síce výstava usporiadaná prvýkrát, ale zdá sa , že sa dostane do povedomia chovateľskej verenosti a v budúcom roku, keď sa bude konať ako dvojdňová exhibícia, si získa ešte viac priaznivcov. /Fotografie vo Fotogalérii- Z výstav/ .

 
« Späť