TOPlist
(c)1997-2007 TOPlist, Kontakt Slovensko

NVP Nitracanis 18.03.2007.

18.06.2007, 17:30, Ľubica Janigová

Dnes sme sa s našimi fenkami zúčastnili NVP v Nitre.

Nitra je pre nás po dialnici predsa len na dosah, cca hodina a dvadsať minút cesty,takže sa to celé obišlo bez ranných nárekov ratolestí , že treba skoro vstávať. V predvýstavnom katalógu na intrenete som sa dozvedela, že posudzovať bude p. Ubrová z ČR a podľa rozpisu to vyzeralo aj na svižný priebeh, pretože PK bol v kruhu písaný ako 4. posudzované plemeno v poradí. Po príchode na miesto sme zistili, že PK je 4. posudzované plemeno, ale posudzovať bude p. Matyáš. V kruhu nás však  pri prevzatí čísel uistili, že zmeny a prekvapenia sa nekonajú , že poradie sa dodrží.

Až teraz sa čísla z  predvýstavného katalógu stali konkrétnymi  krysiarikmi a ich pánmi. Vedeli sme síce z Brna, že príde Brusinka Alimak  p. Břenkovej, aj Bonifác Nermin a Čipík Dar minulosti p. Lišku a p. Hanákovej , a bolo milé týchto krysiarikov a ich ľudí stretnúť aj na slovenskej ,,národke".

Celkovo bol počet prihlásených psov  na pomery na Slovensku, ktoré panovali  ešte donedávna, keď sme sa objavovali na výstavách len s našimi zvieratami, pomerne vysoký, psíkov  bolo 11. Aj to svedčí o skutočnosti, že  plemeno sa páči a záujem oň a aj o jeho výstavnú prezentáciu , rastie.  Tiež je to neklamný dôkaz , že českí chovatelia a majitelia psíkov pochopili, že to k nám predsa len majú ,,najbližšie" a už aj na Slovensku pôsobia skúsení posudzovatelia s aprobáciou na PK, ktorých posudok je rovnako renomovaný ,ako posudky českých posudzovateľov. Krysiarikovi predchádzali v kruhu pinče, čo niektorých divákov trošku miatlo a museli sme aj vysvetľovať a čo to o PK upresniť, ale to sme robili radi, veď aj o tom je prezentácia plemena.  Posudzovanie malo spád, pán posudzovateľ bol pohodový.

Naše fenky dosiahli na moju veľkú radosť, ale aj na radosť celej rodiny, predovšetkým syna Janka, výborné výsledky. Sú uvedené v prehľade výstavných úspechov. Pre tých , čo sa chcú nadýchnuť trochu výstavnej atmosféry, sme umiestnili do Fotogalérie ( Z výstav ) nové fotografie.

 
« Späť


Diskusia: "NVP Nitracanis 18.03.2007."
Dátum: Meno: Komentár:
- Žiadne komentáre -
Pridať komentár | Zobraziť všetky komentáre