TOPlist
(c)1997-2007 TOPlist, Kontakt Slovensko

MVP NITRACACIB-03.06.2007

11.06.2007, 21:58, Ľubica Janigová

Na západe nič nového...


Nitra je od nás naozaj len kúsok cesty. Ale opäť neprekvapila žiadnou prevratnou organizáciu dopravy a parkovania. Bolo to , ako vždy... Upchaté križovatky, zbesilo sa vrhajúci vystavujúci na silnom aute s nemenovanou ŠPZ-kou, aby sa dostal o jedno či dve miesta ?! dopredu, no hrôza...

Nely a Tonyčka sme nechali doma, šli sme iba s Barborkou, ktorá však už tiež pomaly, ale isto , dávala najavo, že aj na ňu prichádza  čas extrémneho záujmu o psích nápadníkov.

Krysiariky tentokrát umiestnili do najväčšej haly, kde sa mali konať aj záverečné súťaže. Tým pádom tu bolo , s ohľadom na možnosť pohodlného sedenia, aj pomerne veľa divákov. Napriek otvoreným dverám vzduch príliš neprúdil, čo sa postupne prejavilo na jeho ,, kvalite". Posudzoval , svojím typickým nonšalantným spôsobom a aj pre prizerajúcich sa divákov vysvetľoval svoje posudky,  p. Havelka.

Barborka s ohľadom na blížiace sa ,,jej dni "  tentokrát  veľmi ,, nešla ". Viac , ako pán posudzujúci a ja,  ju zaujímali všetky tie pachy potenciálnych partnerov okolo. Chodila s nosom pri zemi... A to je už čo povedať, keď nezaberalo ani ,,povestné"  hrozienko. Jej kvalitám sa aj napriek tomu drobnému výpadku ,,koncentrácie"  dostalo  výborného ocenenia. ( Viac:  Naše výstavné úspechy)

Tou Barborkinou  ,,náladičkou"  som sa dala trochu ovplyvniť aj ja a medzi zúčastnenými krysiarikmi , som  za pomoci  blízkostojaceho  zvedavého pána , čo sa vypytoval na šteniatka, tiež hľadala ,, toho pravého..." Keby som sa však riadila jeho radami, asi by som si tie šteniatka ( prepáčte mi tieto slová) musela ,, urobiť sama". Ani jeden psík sa mu nepozdával! Jeden bol veľmi chudý , druhý nemal lesklú srsť, tretí krivil chrbát..... a ja neviem , čo všetko ešte , proste, bol to znalec. V duchu som ľutovala jeho možných nádejných zaťov, ak aj tých takto šacuje... Ale aspoň sme sa pobavili a skrátili si čakanie.

Po celý čas som myslela na tých dvoch doma, rozumej Nely a Tonyčka.  A počúvala rady skúsených, nad ktorými som si mohla len povzdychnúť. Tak sme sa rýchlo ponáhľali domov a dúfali sme ,že sa nám tie rady podarí uviesť do praxe. Nepodarilo sa. Viac o tom , ako sme sa prvýkrát pokúsili o šteniatka napíšem , keď sa trochu spamätám z toho rozčarovania.

PS: už druhýkrát sa nám na výstave stalo, že usporiadatelia nezabezpečili pre ocenených CAC žiadne upomienkové predmety. Minule aspoň zapisovali adresy, že ich zašlú dodatočne. Do dnešného dňa nič neprišlo. Tentokrát sa ani nesnažili niečo vysvetľovať a vyhlásili stav za fakt. A vystavujúci, slovenskí a hlavne tí zahraniční,nech si myslia, čo chcú...

 

 

 
« Späť


Diskusia: "MVP NITRACACIB-03.06.2007"
Dátum: Meno: Komentár:
- Žiadne komentáre -
Pridať komentár | Zobraziť všetky komentáre