TOPlist
(c)1997-2007 TOPlist, Kontakt Slovensko

18.-19.08.2007

23.08.2007, 08:35, Ľubica Janigová

DUODANUBE - pre našu Nely aj DUOBOB.

Bratislavská dvojdňová výstava - úchvatná prezentácia rôznych  plemien v rôznych posudzovaných triedach. Už klasicky veľmi dobre pripravená výstava ,od zvládnutého parkovania ,až po bohaté stánky s občerstvením pre vystavujúcich aj návštevníkov. V Bratislave nenocujeme, veď po dialnici to máme na hodinu cesty. Krysiarikov je prihlásených sedem na oba dni. Podľa zoznamu majiteľov na internete spoznávame, že príde p. Hanáková a p.Liška s Čipíkom Dar minulosti, stretneme Jonatána Maskot Bohemia, Falka z Amálčiny zahrádky, Renku Černý ranč a pre nás ešte neznámu Oféliu Černá orchidej. Vcelku sa na túto výstavu veľmi tešíme.

1.deň posudzuje p. Ridarčíková. Feny sú v pohode, Borkine hrozienko funguje na 100%, Nely sa ozýva, len keď sa niekto príliš priblíži. Je silne teritoriálne založená a nemá rada, ak ktokoľvek prekročí pomyselnú hranicu.

Barborka víťazí vo svojej triede, Nely získava V1, CAC v triede šampiónov a obe nastupujú do súperenia o BOB-a. Majú silnú konkurenciu. Falka a Čipíka. Nely dnešok sadol, ako sa hovorí :

 ,, ...ako r.ť na šerbeľ..." Išla ako malý Boh a získala  víťaza plemena 1. dňa.

2.deň posudzuje p. Vondrouš. Nepoznali sme tohto pána posudzovateľa, ale podľa mena sme vedeli, že je pozývaný  na medzinárodné, národné aj klubové výstavy v ČR. Pred krysiarikmi posudzoval Coton de tuléar-a ,Papilon-a, Phalen-a aj Ruského toy-teriéra. Šampión Čipík po úspechu vo svojej triede v 1. dni sa súperenia  v 2. dni nezúčastnil. Naše fenky nastúpili so vztýčenými hlávkami, aj keď únava sa už prejavovala. Sú zvyknuté dlho spať a potom papkať a ranné vstávanie dva dni po sebe im nesadlo. Na ich výkonoch v kruhu sa to našťastie neodrazilo. Veľmi nás potešilo, že aj český posudzovateľ zhodnotil kvality našich zvierat a obom priznal víťazstvo v triede. A ešte väčšiu radosť máme  z  druhého víťazstva našej Nely  v súperení o víťaza plemena.

A ako sme si ju tak obzerali, zmorenú cestou domov, sami pre seba sme museli skonštatovať: ,,...je to prekrásna fenka." Aj preto sme sa rozhodli, ale je to medzi nami, že sa na jeseň znovu pokúsime o Nelinkine šteniatka.To aby sa ten krásny formát a výborná nevtieravá povaha zachovali.

 
« Späť